Fagforeninger og streiker offshoreStatpipe – en bragd

Dronningbesøk

text_format
Den 8. mai 1981 var dronning Elizabeth II og prins Philip invitert til Statoils hovedkvarter på Forus. Begivenheten inngikk som en del av et tre dager langt offisielt besøk i Norge.
Av Kristin Øye Gjerde, Norsk Oljemuseum
- Dronning Elizabeth II med konsernsjef Arve Johnsen som guide. Kong Olav V i bakgrunnen. Foto: Leif Berge/Equinor

Gjestene ble møtt på Sola flyplass av kong Olav V, som hadde kommet i forveien. De kongelige gjestene med følge dro deretter direkte til Statoils hovedkontor hvor de ankom presis kl. 11. Utenfor inngangen var det møtt opp flere barn med foreldre som jobbet i Statoil og fra nabolaget som vinket følget velkommen med norske og britiske flagg.

Knut Arne Opsvik, som var ansatt i Statoil, foreviget øyeblikket med sitt eget smalfilmkamera. 

Dronning Elizabeth av Storbritannia og Norges Kong Olav besøker Statoil på Forus.

Arve Johnsen tok imot og ønsket velkommen på vegne av Statoil. Idet følget kom inn i bygningen, ble de møtt av spontan klapping fra ansatte som hadde stilt seg opp i resepsjonen. Ordfører Arne Rettedal ønsket de kongelige gjestene velkommen på vegne av Stavanger by. For anledningen ble det servert champagne.

Arve Johnsen orienterte deretter om Statoils virksomhet, og det ble vist en film som var produsert spesielt for besøket. Etter velkomsttalene ble følget ledet inn i auditoriet hvor direktør ved Moss Rosenberg Verft, Hans Jørgen Frank, demonstrerte en modell av Statfjord B-dekket.[REMOVE]Fotnote: Status: internavis for Statoil-ansatte. 1981 Vol. 8 Nr. 8. Statfjordfeltet, som ligger på grensen mellom Norge og Storbritannia, var av felles interesse for de to landene.

I kantinen var det samlet omkring 60 pressefolk fra inn- og utland. Der kunne de følge det som skjedde via videooverføring til fjernsynsskjermer.

Fotnoter

    close Lukk

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *